2e spoor re-integratie

Een langdurig zieke werknemer is niet het eerste waar u als werkgever op zit te wachten. Tal van regels komen in beeld, voor de werkgever en voor de werknemer. De arbo arts, de arbeidsdeskundige en het UWV spelen een leidende rol in het ziekteproces.

Soms is het zo dat een werknemer niet meer terug kan keren in zijn functie of elders in de organisatie. In dat geval verlangt de Wet Verbetering Poortwachter dat u als werkgever samen met de werknemer op zoek gaat naar een baan buiten de organisatie. We noemen dat 2e spoor re-integratie.
WerkSaam outplacement voor 50 plussers is gespecialiseerd in 2e spoor re-integratie voor verschillende branches en functies op alle opleidingsniveaus. Onze insteek is dat we vooral uitgaan van de mogelijkheden van de werknemer en niet zozeer naar de beperkingen kijken. We hebben jarenlange ervaring met tweede spoor re-integratietrajecten en weten daarom alles van de regelgeving van het UWV en ondersteunen in het administratieve traject door middel van rapportages voor de Wet Verbetering Poortwachter.

WerkSaam ontzorgt de werkgever door het hele traject van 2e spoor re-integratie uit handen te nemen en op correcte wijze alle belanghebbende partijen te begeleiden. Kom gerust langs op ons re-integratiebureau in Leeuwarden, Friesland.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Langdurige ziekte
  • Administratieve ondersteuning
  • UWV regelgeving
  • Wet Verbetering Poortwachter