Klaar voor de start?

De vakantie is voorbij! Het is tijd om actief te gaan solliciteren. Bedrijven zijn weer in volle gang. Vacatures worden verspreid via internet, want banen zijn er genoeg, OOK IN FRIESLAND. Je moet alleen de kans krijgen om uitgenodigd te worden en daar heb je uithoudingsvermogen voor nodig. Solliciteren is net als topsport: elke dag scherp en fit zijn, in beweging blijven om die ene kans te kunnen grijpen: een medaille, ofwel EEN NIEUWE BAAN. En daar moet je hard voor werken.

Ook afgelopen week sprak ik veel mensen die al een tijd op zoek zijn naar een baan. Ze zien het niet meer zitten, omdat ze steeds weer worden afgewezen. Maar waarom? Aan hun skills ligt het niet, evenmin aan hun ervaring, doorzettingsvermogen of flexibiliteit. En dat zijn nog maar een paar van de pluspunten van 50 plussers.

Neem meneer Buma: maanden geleden wist hij niet meer hoe het verder moest. Hij was al 3 jaar thuis en de hoop op een baan had hij min of meer opgegeven. Hij deed veel vrijwilligerswerk, maar een betaalde baan lukte maar niet. Keer op keer werd hij afgewezen, soms al binnen enkele minuten. Meneer Buma en ik zijn samen een coachingstraject ingegaan. Hij durfde in zichzelf te investeren. Hij vergrootte onder andere zijn netwerk en leerde dat slim en met succes in te zetten. Hij werkt nu bij een groot bedrijf waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft en ook voor langere tijd kan blijven.

Veel 50 plussers zitten in dezelfde situatie! Jij ook? Doe dan net als de heer Buma, kom in actie en investeer in jezelf. Zoek uit wat je echt wilt, waar je van houdt en blij van wordt. Bouw een netwerk om je heen, want alleen redt bijna niemand het. Zo maak jij ook kans op die felbegeerde baan. Kansen creëer je zelf, als je er maar in gelooft.

Wil jij een GRATIS adviesgesprek om samen helder te krijgen hoe jij het best die nieuwe baan kunt krijgen? Vraag het dan aan op www.werksaam-outplacement.nl.

Wacht niet, start vandaag nog!

Jessica van Huizen

IMG_2999

De manier om een nieuwe baan te vinden! 

Afgelopen week was ik met vakantie op Vlieland. Wat een heerlijk eiland is dat. Zon, zee en zand. Even weg van alles, tot rust komen en nieuwe contacten leggen. Want waar je ook bent, je ontmoet altijd mensen in bijzondere situaties en met bijzondere verhalen: in een restaurant, op een terras of in mijn geval bij de afwas op de camping. Ik stond elke avond als enige vrouw tussen mannen te afwassen. Dat intrigeerde mij. Was mijn man zo geëmancipeerd of was ik zo traditioneel? Zaten die mannen onder de duim of waren ze juist zorgzaam voor hun vrouw? Dat vroeg om opheldering en ik vroeg hun recht op de man af waarom ik hun vrouwen nooit de afwas zag doen. Niks zorgzaam, geëmancipeerd, traditioneel of volgzaam: ‘Dit is ons enige rustmoment van de dag, laat ons maar lekker afwassen.’ Ik moest daar hard om lachen.  ’t Was zo’n ‘ikkerig’ antwoord en ik herkende dat. Stiekem genoot ik ook van de afwas als mijn enige rustmoment van de dag.

Bij de afwas ontmoette ik ook Martin. Hij vertelde dat hij net voor de vakantie te horen kreeg dat hij zijn baan kwijt was. Ik hoorde zijn zorg over het vinden van werk in de toekomst aan, ook tijdens de vakantie en mijn denkradertjes draaiden al volop. De volgende dag heb ik gelijk bedrijven in mijn netwerk benaderd. En met succes! Martin gaat op gesprek.

Zomaar een kans op een BAAN, waar de afwas op een camping op Vlieland al niet goed voor is. NETWERKEN is ontzettend belangrijk. Het maakt niet uit waar je bent of wat je aan het doen bent. Ga het gesprek aan zoals Martin. En misschien leidt het ook bij jou naar SUCCES!!

 

Jessica van Huizen

U kunt bij ons terecht voor:

  • Coaching
  • Outplacement
  • Loopbaanbegeleiding
  • 2e spoor re-integratie